Setari Cookie-uri

Atentie: Bronzul artificial creste riscul de diabet

O substanta chimica gasita in produse de uz casnic si cosmetice, precum produsele autobronzante, poate cauza diabetul, conform unui studiu aparut in jurnalul Diabetes Care si ulterior, publicat in Romania de catre MediHelp International. Presa din Marea Britanie a raportat, de asemenea, ca aceasta substanta poate provoca obezitate, dar si alte tulburari de sanatate.

In timpul studiului, cercetatorii au urmarit expunerea la patru tipuri de ftalati; rezultatele au aratat ca nivelurile crescute a trei dintre cele patru au fost asociate cu un risc considerabil de diabet. Studiul a fost realizat atat pe femei, cat si pe barbati. Cu toate acestea, diabetul poate avea si alte cauze, fie ele chimice, alimentare sau legate de stilul de viata. Desi cercetatorii au luat in considerare factorii de risc ce pot cauza diabetul, precum varsta si stilul de viata, este imposibil de stiut la ce alte chimicale sau potentiali factori de risc au fost expusi oamenii de-a lungul vietii lor.

Dupa cum spun cercetatorii, ftalatii sunt pretutindeni si expunerea este inevitabila. Cu toate acestea, renunţarea la bronzul artificial poate ajuta la reducerea riscului de diabet, dar oamenii ar trebui sa fie, de asemenea, atenti la expunerea prelungita la soare.

Citește și:

Pentru un raport amanuntit al cercetarii, puteti accesa: https://www.bupa.co.uk/

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.