Setari Cookie-uri

Atentie: Oboseala... Ingrasa!

Munca si indatoririle sociale alimenteaza epidemia de obezitate in societatile moderne, potrivit unui nou studiu publicat in jurnalul “Current Biology” si comunicat pe piata din Romania de catre MediHelp International.

Dr. Stan Goldstein, seful Clinicii de Consultanta BUPA, Australia, spune: “Cei mai multi dintre noi trebuie sa traim in functie de normele si regulile impuse de societate, iar aceasta presupune sa ne trezim dimineata devreme si sa mergem la munca. Toti suntem diferiti cand vine vorba de cantitatea de somn de care avem nevoie.”

Studiul demonstreaza ca agitatia vietii moderne poate avea un impact mai mare asupra sanatatii decat credem. Acesta este momentul in care omul trebuie sa realizeze cat de importante sunt preventia si protectia, iar masurile de precautie trebuie luate inainte ca ceva rau sa se intample. De aceea ne sfatuim clientii sa cumpere asigurari private de sanatate, adaptate nevoilor si dorintelor lor”, declara Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.

Cercetatorii au descoperit ca femeile si barbatii care au folosit un ceas desteptator pentru a se trezi devreme in timpul saptamanii, astfel deregland ceasul natural al organismului, iar apoi au dormit mai mult in weekend sau in zilele libere, erau predispusi sa aiba un indice de greutate mai ridicat. Cercetatorii sustin ca un factor al epidemiei de obezitate este stilul de viata modern si faptul ca traim impotriva ritmului natural.

Citește și:

Acest studiu subliniaza faptul ca obiceiurile sanatoase de somn sunt mai importante decat am crezut. Astfel, stabilirea unui program relaxant, dar fix, pentru ora de culcare si trezirea aproximativ la aceeasi ora in fiecare dimineata, fac parte dintr-o rutina zilnica sanatoasa.

Comunicat de presa

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.