Setari Cookie-uri

Cata apa trebuie sa bem in functie de varsta?

A consuma suficienta apa si lichide pe parcursul fiecarei zile este extrem de important pentru sanatatea si bunastarea fizica.

Deshidratarea poate cauza oboseala, dureri de cap, iritabilitate, crampe musculare si reduce capacitatea laefortfizic. Asadar, prevenirea deshidratarii este esentiala. Aminteste-ti, chiar si atunci cand nu esti activ fizic, corpul pierde totusi apa in fiecare zi si daca aceste pierderi nu sunt inlocuite, se produce deshidratarea.

sportul de lichide in functie de varsta

Chiar ai nevoie zilnic de 8 pahare cu apa?

Contrar credintei populare, stiinţa nu sustine ca trebuie sa bei 8 pahare de apa in fiecare zi. Emanuela Soare, specialist MAGGI in nutritieafirma ca este nevoie sa consumi o cantitate adecvata de lichide,pentru a te mentine corect hidratat. De exemplu, un adult are nevoie in medie de 9 - 13 pahare (250 ml/pahar) de lichide in fiecare zi. Apa reprezinta cea mai bunaoptiune pentru restabilirea echilibrului organismului in ceea ce priveste hidratarea.Cata apa este suficienta?

Citește și:

Aportul necesar de lichide depinde de o serie de factori, precum varsta, sex si, daca esti femeie, de faptul ca esti insarcinata sau alaptezi. Nevoile de lichide variaza de asemenea si in funcţie de temperatura de afara ori de nivelul tau de activitate. Verifica tabelul de mai jos pentru a vedea consumul corect de lichidein cazul tau. Aceste recomandari includ apa din toate sursele, inclusiv bauturi si alimente. Aminteste-ti ca, desi apa continuta de bauturi reprezinta cea mai mare parte a lichidelor care le consumam, ne luam de asemenea lichide si din fructe si legume, supe, tocanite, sosuri sau alte alimente.

cate lichide trebuie sa bea copiii
Copii si aportul de apa

Copiii mici au slab dezvoltat instinctul de sete si de multe ori nu se gandesc sa bea ceva. Dupa o zi cu temperaturi foarte ridicate, iritabilitatea copilului poate fi un semn de sete sau deshidratare.

Citește și:

Parintii trebuie sa se asigure ca cei mici beausuficiente lichide, mai ales cand vremea este foarte calduroasa. O sticla cu apa pusa alaturi de pachetelul cu gustarea in gentuta copilului sau in rucsac atunci cand pleaca sa faca sport, il vor ajuta pe acesta sa-si aminteasca sa se hidrateze.Necesarul de vitamina C poate fi asigurat cu o jumatate de cana (125 ml) de suc de citrice 100 % natural, in timp ce simpla apa este alternativa racoritoare, fara calorii atunci cand copiii sunt insetati.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.