Setari Cookie-uri

Cata apa trebuie sa bem in functie de varsta?

A consuma suficienta apa si lichide pe parcursul fiecarei zile este extrem de important pentru sanatatea si bunastarea fizica.

Persoane vastnice

La persoanele in varsta se reduce senzatia de sete, de aceea ele beau de obicei prea putina apa si se supun astfel unui risc crescut de deshidratare, mai ales in anotimpul cald. Acestea trebuie sa isi stabileasca clar cantitatea de apa pe care sa o consume pe parcursul unei zile si sa bea cate putin in mod regulat.

cata apa trebuie sa bem in functie de varsta

Persoane active

Fie ca esti gradinar pasionat, sportiv sau o persoana care lucreaza in conditii solicitante, ai nevoie sa te hidratezi corect. Acest lucru este important atunci cand este foarte cald sau cand umiditatea este crescuta. Este nevoie sa consumi lichide pe parcursul intregii zile, iar daca practici sport, inaintea, in timpul si dupa exercitiile fizice. Atunci cand activitatea ta se desfasoara preponderant fizic ori cand practici sport, incearca sa bei o jumatate de cana de apa (125 ml) la fiecare 15-20 de minute.

Citește și:

Aportul necesar de apa pentru copii si adulti

hidratarea si aportul de lichide pe grupe de varsta

Informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon pentru o alimentate echilibrata si un stil de viata sanatos, puteti gasi accesand www.maggi.ro.

Informatiile sunt oferite de Emanuela Soare, Specialist MAGGI in Nutritie.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.