Pentru ca deja multi dintre noi au “facut cunostinta” cu infectiile respiratorii de sezon, va propunem in articolul curent sa aflati la ce boli va predispune acest anotimp, ce asteptari sa aveti de la sanatatea voastra si cum puteti preveni unele afectiuni.

boli frecvente toamna

Boli de toamna care ne ameninta sanatatea

Ulgerul gastro-duodenal

Ulcerul este cunoscut ca o boala cu periodicitate a simptomelor, astfel ca toamna si primavara bolnavii de ulcer sufera intensificarea tuturor manifestarilor acestei boli.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

De ce ulcerul isi intensifica simptomele in aceste anotimpuri de tranzitie nu stim exact, dar exista o legatura certa intre modificarile endocrine si boala. Reactia organismului la schimbarile de mediu este resimtita ca un stres pe unele sisteme, iar cel digestiv se numara printre cele mai sensibile.

Asadar daca suferiti de afectiuni digestive va recomandam sa nu va neglijati tratamentul in acest anotimp si sa profitati de orice terapie preventiva. Respectati cu strictete dieta si evitati fumatul. Terapiile antistres sunt si ele utile pentru bolnavii care sufera de ulcer gastro-duodenal, dar si pentru persoanele predispuse la aceasta patologie.

boli frecvente toamna ulcer

Astmul bronsic

O alta afectiune care poate debuta sau se poate intensifica toamna este astmul bronsic.

Aceasta afectiune poate fi declansata atat de factori alergici din mediu, cat si de aerul rece si trecerea brusca de la aer cald la aer rece. Cum toamna vremea se raceste, astmul bronsic este favorizat.

Crizele de sufocare se intetesc si este indicat ca bolnavul sa fie pregatit cu pufurile si tratamentul specific. Daca de alrgeni bolnavii se pot feri evitand mediile de expunere, de aerul rece insa nu se pot ascunde.

Se recomanda evitarea efortului fizic intens si expunerea brusca la aer rece sau cu umiditate ridicata.

Foto: Shutterstock.com

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: