Setari Cookie-uri

8 Boli de sezon care iti ameninta sanatatea

Din punct de vedere al sanatatii am putea spune ca toamna se numara... bolile. Schimbarile atmosferice, dar si variatiile endocrine si reactia organismului la schimbarile de mediu fac ca toamna bolile cronice sa se activeze, iar alergiile si infectiile sa apara.

Artrozele si alte afectiuni articulare

Se spune ca atunci cand ne dor articulatiile se raceste vremea. Si chiar asa este, pentru ca articulatiile noastre sunt sensibile la modificarile temperaturii si presiunii atmosferice.

Este indicat sa evitati efortul fizic intens si sa va imbracati corespunzator pentru a nu expune articulatiile la frig si umezeala.

boli frecvente toamna artroza

Bolile cardiovasculare

Pentru persoanele care sufera de boli cardiovasculare, in special insuficienta cardiaca, lunile de toamna pot fi periculoase.

Inima si vasele sunt implicate in multiple mecanisme de adaptare a organismului si rezistenta la stres. Mai mult decat atat, variatiile de temperatura, dar si frigul suprasolicita sistemul cardiovascular.

Prin urmare bolile cardiovasculare isi pot intensifica manifestarile in lunile de toamna si pot sa apara chiar complicatii, dintre care unele grave precum infarctul miocardic.

Citește și:

boli frecvente toamna insuficienta cardiaca

Insuficienta respiratorie

Nici cei care sufera de insuficienta respiratorie nu sunt ocoliti de pericole ale sanatatii in acest anotimp. Patologiile cu risc pot fi: astmul bronsic, BPOC, bronsitele cronice.

Se recomanda atentie fumatorilor, caci acestia sunt mai predispusi afectiunilor respiratorii in acest sezon.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.