Setari Cookie-uri

20 Cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap

Durerile de cap sunt atat de comune incat se estimeaza ca orice persoana cu varsta de 30 de ani prezinta cel putin o astfel de experienta dureroasa de-a lungul vietii sale.

Astfel ca exista riscul de infectii digestive si respiratorii frecvente. De asemenea cariile si infectiile dentare duc la aparitia inflamatiei la nivelul ganglionilor laterocervicali, vizibili ecografic, precum si la rinite recurente sau otite medii.

Stresul

Stresul sta la baza multor boli, fiind considerat astazi un dusman al sanatatii la modul general. Stresul prezinta multiple interpretari, astfel ca indiferent de natura acestuia, reactia organismului este aceeasi, diferind doar intensitatea. Cel mai periculos este stresul cronic.

Durerile de cap recurente fara o cauza aparenta pot avea la baza stresul cronic. Se recomanda in acest caz tehnicile antistres psihologie si psihiatrice.

dureri de cap cauze: stres, boli endocrine, tiroida, hipofiza, alimentatie, somn, coloana vertebrala, cardiovascular, infectii

Tulburarile de somn

Tulburarile de somn, insomnia si prelungirea somnului dimineata pot duce la dureri de cap. Ajungem astfel din nou la concluzia ca cele mai bune ore de somn sunt intre 22:00 si 05:00. Daca aveti tulburari de somn, este indicat sa va adresati medicului.

Citește și:

Parfumurile si alte caracteristici ale aerului respirat

Durerile de cap pot fi favorizate si de factori existenti in aerul pe care il respiram. Iata o serie de factori care pot duce la dureri de cap:

  • parfumurile intense;
  • Factori alergeni din aer;
  • Aerul conditionat;
  • Praful din aerul respirat;
  • Lipsa aerisirii camerei care duce la scaderea oxigenului din aerul respirat etc.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.