Setari Cookie-uri

20 Cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap

Durerile de cap sunt atat de comune incat se estimeaza ca orice persoana cu varsta de 30 de ani prezinta cel putin o astfel de experienta dureroasa de-a lungul vietii sale.

dureri de cap cauze: stres, boli endocrine, tiroida, hipofiza, alimentatie, somn, coloana vertebrala, cardiovascular, infectii

Exercitiile fizice intense

Exercitiile fizice intense duc la oboseala generala a organismului, daca s-a ajuns la febra musculara. De asemenea contractura musculaturii gatului si a fetei determina dureri de cap prin cresterea presiunii sangelui in vasele de la nivelul cutiei craniene.

Deshidratarea

Deshidratarea este poate cea mai frecventa cauza a durerilor de cap. Deshidratarea duce la scaderea presiunii sanguine cerebrale, ceea ce determina aparitia durerilor de cap.

Chiar si in cazul administrarii analgeticelor, in prospectul acestora se recomanda sa le beti cu un pahar de apa, incercand astfel sa elimine ca si cauza deshidratarea.

dureri de cap cauze: stres, boli endocrine, tiroida, hipofiza, alimentatie, somn, coloana vertebrala, cardiovascular, infectii

Intoxicatia cu unele substante provenite din medicamente

Unele medicamente pot provoca dureri de cap. Nu avem cu totii aceasta sensibilitate la medicamente, insa unii dintre noi pot avea migrene la anumite tratamente.

Citește și:

De asemenea medicatia cronica sau polimedicatia (asocierea unui numar mare de medicamente) prezinta ca efect aparitia durerilor de cap.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.