Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

Comunicat de presa

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

Simptomele alergiilor alimentare apar atunci cand sistemul imunitar identifica o anumita proteina din alimente ca fiind daunatoare si reactioneaza in momentul in care alimentul respectiv este consumat.

Dr. Emanuela Soare, Specialist MAGGI in nutritie, sustine ca fiind foarte frecvente alergiile alimentare la arahide, nuci, alune, lapte, oua, peste, fructe de mare (crustacee, scoici, midii, stridii), soia, fragi, capsuni, grau si sulfiti (un aditiv alimentar).

alergii alimentare intoleranta aimentara
Cele mai comune simptome ale alergiei alimentare sunt urmatoarele:

  • Manifestari dermatologice, inclusiv urticarie; prurit, inrosirea pielii si eczeme la copiii mici; tumefactia tesuturilor, in special cele ale fetei cum ar fi ochii si buzele.
  • Manifestari respiratorii; secretii nazale seroase (apoase) abundente si prurit la nivelul nasului si ochilor; inrautatirea simptomelor de astm la astmatici.
  • Manifestari digestive: greata, varsaturi, diaree, dureri abdominale.
  • Cel mai sever raspuns alergic este socul anafilactic, care poate include toate simptomele de mai sus si poate cauza decesul.


Tratamentul alergiilor alimentare si reactiilor alergice severe

In prezent nu exista un tratament curativ pentru alergiile alimentare. Singura optiune este evitarea completa a alergenului cunoscut.

Foto: Shutterstock.com

Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: