Setari Cookie-uri

Alergiile si intoleranta alimentara

Alergiile alimentare sunt cauzate de o reactie a sistemului imunitar la proteinele specifice dintr-un aliment.

Comunicat de presa

Simptomele alergiilor alimentare apar atunci cand sistemul imunitar identifica o anumita proteina din alimente ca fiind daunatoare si reactioneaza in momentul in care alimentul respectiv este consumat.

Dr. Emanuela Soare, Specialist MAGGI in nutritie, sustine ca fiind foarte frecvente alergiile alimentare la arahide, nuci, alune, lapte, oua, peste, fructe de mare (crustacee, scoici, midii, stridii), soia, fragi, capsuni, grau si sulfiti (un aditiv alimentar).

alergii alimentare intoleranta aimentara
Cele mai comune simptome ale alergiei alimentare sunt urmatoarele:

  • Manifestari dermatologice, inclusiv urticarie; prurit, inrosirea pielii si eczeme la copiii mici; tumefactia tesuturilor, in special cele ale fetei cum ar fi ochii si buzele.
  • Manifestari respiratorii; secretii nazale seroase (apoase) abundente si prurit la nivelul nasului si ochilor; inrautatirea simptomelor de astm la astmatici.
  • Manifestari digestive: greata, varsaturi, diaree, dureri abdominale.
  • Cel mai sever raspuns alergic este socul anafilactic, care poate include toate simptomele de mai sus si poate cauza decesul.

Tratamentul alergiilor alimentare si reactiilor alergice severe

In prezent nu exista un tratament curativ pentru alergiile alimentare. Singura optiune este evitarea completa a alergenului cunoscut.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.