Kudika
19 Noiembrie 2012

Alergiile alimentare sunt cauzate de o reactie a sistemului imunitar la proteinele specifice dintr-un aliment.

Ca tratament de urgenta adecvat pentru anafilaxie, se prescriu injectiile cu adrenalina.

LaDORNA Zile Usoare, noul lapte mai usor de digerat, fara lactoza

Adrenalina trebuie administrata imediat ce apar simptomele unei reactii alergice severe, conform indicatiilor date de medic.

Intoleranta alimentara este o sensibilitate ce nu implica sistemul imunitar. Multe intolerante alimentare sunt urmari ale unei digestii inadecvate, cauzate de deficite enzimatice sau de reactii toxice cauzate de substante prezente in mod natural in anumite alimente sau aparute in timpul procesului de prelucrare culinara.

Drept urmare, alimentele nedorite se pot acumula si pot avea un efect daunator. Simptomele intolerantei alimentare depind de cantitatea de alimente daunatoare consumata – cu cat consumul este mai mare, cu atat simptomele devin mai severe. Simptomele intolerantei alimentare se manifesta la nivel gastrointestinal, sunt diverse si pot fi confundate cu cele ale unei alergii alimentare.

Intoleranta la lactoza este un exemplu de intoleranta alimentara, care apare la persoanele carora le lipseste o enzima denumita lactaza. Lactaza este necesara pentru a digera lactoza (zaharul din lapte). Simptomele intolerantei la lactoza sunt durerile abdominale, balonarea si diareea.

Informatii referitoare la retete ingenioase si de sezon pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, puteti gasi accesand www.maggi.ro.

Cum reduci simptomele intolerantei la lactoza?

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: