Setari Cookie-uri

Ghidul alimentatiei pentru anotimpul rece

Alimentatia reprezinta elementul de baza in mentinerea sanatatii fizice si psihice.

Comunicat de presa

Pe langa beneficiile unei diete potrivite, acest ghid ne ajuta sa aflam care este aportul de nutrienti de care avem nevoie zilnic si cum ne influenteaza anumite alimente sanatatea.

ghid alimentatie sezon rece

Alimentatia reprezinta elementul de baza in mentinerea sanatatii fizice si psihice. Fiecare dintre noi trebuie sa acordam importanta cuvenita acestui aspect si sa ne informam cu privire la beneficiile pe care le aduce, dar si la dezavantajele care pot surveni in cazul unei diete inadecvate. Am lansat acest ghid pentru a veni in intampinarea tuturor celor care vor sa urmeze un stil de viata sanatos, dar si celor care vor sa afle mai multe informatii despre alimentele care fac parte din dieta lor zilnica” declara Amira Syoufi, Country Manager York Test Romania.

Excesul de proteine este toxic

In anotimpul rece, cosul de alimente trebuie sa contina mai multe alimente bogate in calorii. Acele produse care „ne tin de cald” iarna sunt foarte bogate in proteine si lipide, de aceea apetitul este mai crescut si simtim nevoia sa consumam mai multa carne. Cu toate acestea, excesul de proteine din alimentatie poate deveni toxic, in special la nivel hepatic si renal. Astfel, se recomanda consumul de carne slaba, oua si lactate degresate partial.

Citește și:

Broccoli si conopida, cele mai importante legume in detoxifiere

Prin continutul crescut de fibre si aportul caloric redus, broccoli si conopida sunt ideale pentru scaderea ponderala. Contin sulforan, un fitonutrient adjuvant in tratarea infectiei cu Helicobacter Pylori si fitoestrogeni care amelioreaza simptomele legate de instalarea menopauzei.

Foto: Depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.