Setari Cookie-uri

Orarul trupului uman: uimitorul bioritm al organelor interne

Este uimitor cum natura a conceput trupul uman, cu o capacitate fascinanta de adaptare si un propriu bioritm ce ajuta la conservarea energiei si la sporirea functionarii organelor.

Bioritmul principalelor organe interne

Orele 01-03: Activarea ficatului

Intre aceste ore din noapte este indicat sa dormiti. Acum ar trebui sa se activeze ficatul, atunci cand oxigenarea creierului este minima pentru ca acesta se afla in odihna si adesea in somnul fara vise.

bioritm

Persoanele suferinde de ficat si vezica biliara au somnul zbucuiumat, agitat sau intrerupt in aceasta perioada a noptii, ficatul nu isi poate exercita cu usurina functiile de „regenerare si odihna”. De asemenea cei care in aceasta perioada nu dom, ba chiar „petrec”, mancand alimente calorice si band alcool, isi perturba intens functiile hepatice.

Stiati ca ficatul are peste 500 de functii in organism? Din pacate afectarea ficatului nu doare decat in stadii avansate cand organul pune in tensiune capsula ce il acopera. Aceasta capsula este inervata si doare.

Citește și:

Altfel este posibil ca multi bolnavi sa afle surprinsi de patologia lor. Sunt indicate analize precum: ecografia abdominala superioara (pune in evidenta ficatul gras - steatoza hepatica - dar si ciroza hepatica, chisturile, litiaza biliara etc.) , analiza sanguina a transaminazelor, analize pentru bilirubina directa si indirecta.

Orele 03-05: Activarea plamanilor

Intre aceste ore se activeaza plamanii si se realizeaza toaleta bronsica, mai exact bronhiile isi elimina secretiile fin, in timp de ce noi dormim. Multe patologii legate de dinamica bronhiolelor debuteaza prin tuse intre aceste ore, cum ar fi unele tipuri de astm sau tusea nocturna la persoanele care sufera de boala pulmonara cronica.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.