Setari Cookie-uri

Orarul trupului uman: uimitorul bioritm al organelor interne

Este uimitor cum natura a conceput trupul uman, cu o capacitate fascinanta de adaptare si un propriu bioritm ce ajuta la conservarea energiei si la sporirea functionarii organelor.

Fumatorii nu primesc vesti bune in acest sens. Fumul de tigara paralizeaza cilii cailor pulmonare, cilii fiind mici firisoare (nu se vad cu ochiul liber) care dreneaza spre exterior toate impuritatile ajunse la nivelul cailor respiratorii.

bioritmul organelor interne, ritmul circadina, ritmul nictemeral, orarul glandelor

Somnul fumatorilor, dar si al celor care sufera de boli respiratorii poate fi tulburat in aceste ore ale noptii. Acestia se pot trezi cu dureri de cap sau cu o stare de oboseala marcata.

Tot acesti bolnavi pot suferi frecvent de senzatie de teama, de frica inexplicabila, pot deveni anxiosi, nervosi, nelinistiti.

Orele 05-07: Activarea intestinului gros

Sunt unele persoane care, trezite de dimineata, merg la toaleta pentru scaun. Este un bun reflex si acesta demonstreaza ca respectivele persoane au o buna alimentatie si si-au protejat bioritmul intestinal. Tot vesti bune sunt in aceasta privinta si pentru cei care au scaun imediat dupa masa, caci mai exista un reflex de activare colonica la umplerea stomacului.

Citește și:

bioritm

Pentru a evita constipatia si bolile de colon, precum si pentru a preveni cancerul colonic, este indicat sa mancati putin si des, sa consumati legume si fructe proaspete zilnic, sa aveti cel putin o masa lichida pe zi si sa faceti sport. Stiati ca sportul este unul din cele mai puternice remedii impotriva constipatiei? Prin sport cream presiune la nivelul abdomenului, ceea ce faciliteaza scaunul.

Tot intre aceste ore exista si un „spike” al cortizolului, hormonul care ne trezeste, supranumit si „hormonul stresului” pentru ca secretia sa este foarte sensibila la stes.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.