Setari Cookie-uri

Analize medicale pe care orice femeie ar trebui sa le faca

Stim ca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi. De aceea periodic fiecare femeie ar trebui sa isi evalueze starea de sanatate.

Unele boli evolueaza insidios, fara simptome, dar depistate precoce pot fi vindecate. Iata ce analize sunt indicate a fi efectuate periodic.

analize medicale pentru femei

Analize medicale de rutina

Medicii recomanda anual analize precum:
- hemoleucograma completa – analiza a celulelor sanguine – aceasta ofera informatii deosebit de utile, putand decela anemii, infectii, trombocitopenii, dar si afectiuni hematologice, de exemplu limfoame sau leucemii etc.;
- glicemie;
- colesterol, trigliceride si alte fractiuni lipidice, ca LDL sau HDL;
- calciu;
- sumar de urina;
- ecografie abdominala totala – se pot observa organele abdominale. Multe afectiuni pot fi decelate prin ecografie abdominala: ficat gras, pietre la vezica biliara (litiaza bilizara), pietre la rinichi (litiaza renala), unele malformatii, chist de orice natura, afectiuni ale organelor genitale (chist ovarian de exemplu) si asa mai departe.

Citește și:

Alte analize medicale indicate periodic

Analizele ginecologice

Analizele secretiilor vaginale

Pentru aceasta analiza medicul ginecolog preleveaza secretii vaginale, urmand a se realiza frotiu sau cultura pentru a descoperi posibile afectiuni. Pot fi decelate vaginite (candidoza, Gardnerella vaginalis etc.), dar si trichomoniaza.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.