Setari Cookie-uri

Analize medicale pe care orice femeie ar trebui sa le faca

Stim ca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi. De aceea periodic fiecare femeie ar trebui sa isi evalueze starea de sanatate.

papanicolau interpretare Rezultatul analizei de secretii e foarte importanta pentru femeie, aratand sanatatea vaginala a acesteia. Stim ca unele boli genitale sunt asimptomatice si evolutia acestora poate fi destul de serioasa, de aceea femeia trebuie anual sa faca analizele secretiilor vaginale.

Testul Babes-Papanicolau

Este uimitor cum acest test simplu, care salveaza vieti, a fost descoperit si de medicul roman Aurel Babes, insa tara noastra ocupa locuri fruntase privind mortalitatea prin cancer de col uerin.

Testul Babes-Papanicolau este simplu, rapid, nedureros, dar rezultatele sale indica posibilitatea extistentei unor anomalii privind celulele colului uterin. In functie de modificarile acestor celule, un posibil cancer de col uterin poate fi depistat inainte de a evolua, intr-un stadiu in care se vindeca in totalitate.

Incidenta cancerului de col in tara noastra este alarmanta. Un simplu test Babes-Papanicolau realizat anual iti poate salva viata!

Citește și:

Iti recomandam sa citesti si:
Totul despre Papanicolau – analiza care iti salveaza viata

Evaluarea sanului

Evaluarea sanului prezinta mai multe etape. Medicul ginecolog poate palpa sanul femeii. Orice este depistat ca fiind anormal necesita investigatii ulterioare. Chiar si sanii durerosi trebuie investigati atat ecografic, cat si hormonal.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.