Setari Cookie-uri

Ce analize medicale sa faci daca ai DURERI DE CAP

Durerile de cap au multiple cauze si nu intotdeauna trebuie sa ne alarmeze. Uneori stresul, odihna insuficienta, un efort puternic, variatii ale echilibrului metabolic - sunt doar cateva din cauzele obisnuite ale durerilor de cap.

Un consult oftalmologic nu urmareste doar stabilirea unor dioptrii, ci realizeaza o investigatie amanuntia a ochiului, a conjunctivei, a fundului de ochi, retinei etc. Astfel ca si alte patologii pot fi decelate la un simplu control oftalmologic, de exemplu diabetul zaharat pe seama modificarilor vasculare de la nivelul retinei, unele boli degenerative ale ochiului, o conjunctivita, stare icterica etc.

analize medicale pentru dureri de cap

Consult stomatologic

Infectiile dentare se asociaza frecvent cu dureri de cap. De multe ori primul simptom resimtit de pacient este durerea de cap, mai apoi durerea dentara. Tratarea cariilor si infectiilor dentare poate duce la ameliorarea durerilor de cap.

Consult ortopedic

Stiati ca pozitia aplecata in fata pe care o avem la computer, la volan sau in alte meserii care presupun statul pe scaun, ne predispune la afectiuni ale coloanei vertebrale?

Citește și:

Prin coloana vertebrala de la nivelul gatului patrud doua artere care urca pana in cutia craniana, unde se unesc si vascularizeaza structurile posterioare ale sistemului nervos central. Aceste artere (artere vertebrale) sunt foarte importante si cand stam „cocosati” le putem reduce fluxul, aparand senzatie de ameteala, oboseala, dureri de cap sau chiar senzatie de voma.

Vizita la medicul ortoped si eventual realizarea unei radiografii de coloana poate decela aceste posibile cauze ale durerilor de cap.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.