Setari Cookie-uri

Ce analize medicale sa faci daca ai DURERI DE CAP

Durerile de cap au multiple cauze si nu intotdeauna trebuie sa ne alarmeze. Uneori stresul, odihna insuficienta, un efort puternic, variatii ale echilibrului metabolic - sunt doar cateva din cauzele obisnuite ale durerilor de cap.

Consult neurologic

Exista boli neurologice care se manifesta prin dureri de cap. De cele mai multe ori aceste dureri sunt foarte puternice, sunt frecvent insotite si de alte manifestari ca greata sau chiar voma, tulburari de vedere, fotofobie, tulburari auditive etc. Adesea aceste dureri nu cedeaza dupa administrarea unei pastile uzuale, unui alagetic obisnuit.

Un medic neurolog poate stabili un diagnostic de aceasta natura (nevralgie de trigemen de exemplu, sau o tumora intracraniana – neurinom, gliom; chist hidatic intracranian etc.).

analize medicale pentru dureri de cap

RMN

Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) sau Imagistica prin Rezonanta Magnetica (IRM) cum este astazi acceptata ca demunire aceasta investigatie – ne ajuta sa descoperim unele disfunctii si poate fi utila pentru boli la nivelul capului. IRM poate decela tumori intracraniene, accidente vasculare, hemoragii cerebrale, chist cerebral, parazitoze, calcificari etc. Desigur, acestea sunt cazuri grave si durerile de cap din aceste situatii sunt puternice.

Citește și:

Cauze endocrinologice pentru durerile de cap

Foarte multe tulburari hormonale asociaza dureri de cap. Asadar vizita la un endocrinolog poate fi utila. Uneori, este necesara si o radiografie de sa turceasca ce poate decela o tumora de hipofiza, care compreseaza structurile intracraniene vecine si poate da dureri de cap si tulburari de vede.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.