Setari Cookie-uri

Studiu: Transpiratia cauzata de stres miroase diferit

Stiai ca exista 2 tipuri de stres?

Comunicat de presa

transpiratie Stiai ca exista 2 tipuri de stres? Pozitiv si negativ. Stresul negativ este cea mai intalnita forma de stres si intervine de obicei in momentele neprevazute, tensionate, fiind declansat de o lipsa acuta de incredere in sine in anumite situatii cum ar fi: sustinerea unei prezentari in fata unui auditoriu, examen, interviu, cearta cu seful, deadline-uri stranse etc. Stresul negativ este frecvent in randul persoanelor cu un stil de viata activ ce se confrunta permanent cu oameni si situatii noi.

In 2007, The Foundation for Integrated Research in Mental Health a descoperit ca, la nivel global, peste 3 din 5 vizite la doctor sunt pentru probleme legate de stres, in timp ce The American Institute of Stress estimeaza ca 75-90% din programarile la medicul primar au legatura cu boli cauzate sau exacerbate de stres. In aceasta categorie se numara colesterolul ridicat, presiunea arteriala marita si bolile de inima. In plus, conform unui studiu realizat de cei de la The American Psychological Association, mai mult de o treime (36%) din angajati spun ca de obicei se simt tensionati sau stresati la locul de munca, 20% marturisind ca, pe o scara de la 1 la 10, nivelul lor zilnic de stres ajunge pe la un 8, 9 sau chiar 10.

Citește și:

Exista si situatii in care stresul iti poate imbunatati performanta, ajutandu-te sa te zbati pentru a te ridica la inaltimea asteptarilor. Este vorba despre asa numitul stres pozitiv care iti hraneste creativitatea sau te energizeaza mental pentru evenimentele si proiectele importante din viata ta. Pentru a te bucura de aspectele pozitive ale stresului, in primul rand trebuie sa inveti sa controlezi efectele negative pe care acesta le are asupra ta, atat mental, cat si fizic. Primul si poate cel mai neplacut efect al stresului este... transpiratia!

Sunt stresat, deci transpir

Momentele de stres pot aparea cand te astepti mai putin si sunt pe cat de spontane, pe atat de greu de controlat. La fel si reactiile fizice declansate. Tensiunea iti creste, pulsul o ia la sanatoasa, obrajii iti iau foc si... transpiri! Desi nu ai facut deloc efort fizic, iar temperatura este prietenoasa, tu transpiri abundent si lucrul acesta se vede, dar mai ales -se simte!

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.