Setari Cookie-uri

Studiu: Transpiratia cauzata de stres miroase diferit

Stiai ca exista 2 tipuri de stres?

Da, stresul este unul din motivele pentru care transpiri profund, insa exista o mare diferenta intre transpiratia normala, cauzata de un surplus de efort si cea care isi gaseste radacinile in stres si anxietate.

Transpiratia cauzata de miscare sau de un surplus de caldura este produsa de glandele sudoripare ecrine si este formata in principal din apa si o cantitate redusa de proteine si lipde. Transpiratia cauzata de stres, pe de alta parte, vine atat din glandele sudoripare ecrine, cat si din glandele sudoripare apocrine, care elibereaza o cantitate mult mai mare de lipide si proteine. Concluzia: lipidele si proteinele, fiind magneti pentru bacterii, transpiratia cauzata de stres va avea un miros mult mai pregnant si mai suparator decat cea normala, de zi cu zi.

Pentru a demonstra aceasta teorie, Beiersdorf, in colaborare cu Daacro (Diagnostic Assessment and Clinical Research Organization), au dezvoltat ceea ce se numeste "Schwitztest".

Citește și:

Subiectii care s-au supus acestui test au luat parte la interviuri fictionale menite sa-i streseze pentru a le putea fi analizate rata pulsului si a batailor inimii, nivelul hormonului stresului si... caracteristicile transpiratiei.

Verdictul? Transpiratia cauzata de stres are un miros mult mai pregnant si mai suparator decat cea normala, de zi cu zi si poate fi primul indiciu care te da de gol in momentele tensionate, afectandu-ti performantele.

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.