Setari Cookie-uri

Top 11 analize pe care fiecare FEMEIE ar trebui sa le faca

Sanatatea ar trebui sa fie cea mai importanta tinta a fiecarui individ, iar mentinerea acesteia necesita un continuu interes din partea fiecaruia.

- Tartrul presipune la infectii frecvente respiratorii si nu numai – gingivale, evolutie spre parodontoza, afte bucale, rinite frecvente, amigdalita, raceli, otite, dureri de cap etc.

Screenigul pentru osteoporoza

Exista un aparat special conceput pentru a investiga riscul de osteoporoza si mineralizarea osoasa, fara a presupune manevre dureroase sau dificile. Acest aparat este folosit si in unele campanii farmaceutice pentru depistarea osteoporozei la femei cu varsta peste 40 de ani.

Osteoporoza este o boala cu urmari nedorite si dureroase, iar preventia sau tratarea acesteia in faza precoce reprezinta o contributie importanta privind calitatea vietii si preventia complicatiilor, reducerea durerii etc.
analize medicale pentru femei

Masurarea tensiunii arteriale

Masurarea tensiunii arteriale este foarte utila pentru depistarea precoce a unor facetiuni cardiace. Tensiunea arteriala poate fi masurata periodic acasa. De asemenea medicul de familie masoara tensiunea arteriala a pacientilor la fiecare vizita si totodata face si consultul auscultatoriu al cordului. Daca medicul considera de cuviinta, poate sugera si realizarea altor investigatii si analize, de exemplu ECG (electrocardiograma).

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.