Setari Cookie-uri

Top 11 analize pe care fiecare FEMEIE ar trebui sa le faca

Sanatatea ar trebui sa fie cea mai importanta tinta a fiecarui individ, iar mentinerea acesteia necesita un continuu interes din partea fiecaruia.

analize medicale pentru femei Ecografia abdominala totala

O alta analiza utila tuturor femeilor este ecografia abdominala totala. Informatiile aduse de aceasta investigatie pot fi numeroase si pretioase:
- Informatii despre dimensiunile si structura ficatului (de exemplu se poate observa ficat marit de volum – hepatomegalie, ficat cu ciroza, ficat gras (steatoza hepatica), chist hepatic)
- Informatii privind vezica biliara (daca este “lenesa” sau hiperkinetica, daca prezinta sau nu calcului sau “namol”, daca peretii au aspect normal, daca este sau nu inflamata, daca este sau nu septata ori daca prezinta alte malformatii congenitale;
- Informatii despre pancreas;
- Informatii despre rinichi, vezica biliara;
- Informatii despre ovar, uter, trompe uterine (poate arata o pozitie anormala a uterului, un uter bufid, un fibrom uterin, o sarcina normala sau ectopica, chist ovarian sau poate ridica suspiciunea de ovare polichistice etc.). Daca medicul curant considera necesar, poate fi indicata si o ecografie transvaginala, care are o acuratete mai mare privind patologiile organelor genitale feminine.
- Poate decela o posibila masa tumorala aflata la nivelul abdomenului.

Citește și:

Cititi Tot ce ar trebui sa stiti despre ecografia abdominala

Analizele secretiilor vaginale

Aceasta analiza ar trebui sa o faca fiecare femeie activa sexual, in fiecare an.

Va sugeram sa cititi:
Secretiile vaginale: analize si interpretarea rezultatelor

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.