Setari Cookie-uri

Despre genele cancerului de san si drama Angelinei Jolie

Angelina Jolie a luat hotararea de a vorbi despre riscul de cancer la san si drama sa personala, tragand un semnal de alarma pentru femeile din lumea intreaga.

- Dieta si stilul de viata par a fi de asemenea implicate in aparitia cancerului de san. Dieta saraca in fructe si legume crude, dar bogata in glucide si grasimi ar creste riscul de cancer mamar. De asemenea cresterea in greutate dupa varsta de 45 de ani sau dupa menopauza a fost asociata cu cresterea riscului pentru cancer de san.

- In ultimele doua decenii au fost analizate si cauzele emotionale ale cancerului mamar. Depresia, mediul de viata care mentine dezechilibrele emotionale – toate acestea par a creste riscul de cancer in general, si nu doar pentru cancerul de san.

cancer de san analize medicale
Analize medicale pentru cancerul de san

Ecografia de san/ mamografia

Este indicat ca anual sa faceti o ecografie mamara pentru a investiga sanatatea sanului daca aveti varsta mai mica de 45-50 de ani, ori la cativa ani sa faceti o mamografie de control daca aveti varsta peste 50 de ani.

Citește și:

Este important de stiut ca mamografia este iradianta si trebuie hotarata impreuna cu medicul balanta risc/beneficiu. Avand in vedere incidenta ingrijoraor de mare a cancerului de san, astazi mamografia face parte din programul de screening cancerul ammar.

Iti recomandam sa citesti si Ecografia de san – interpretarea rezultatelor

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.