Setari Cookie-uri

Berea: un aliat in lupta cu boala Parkinson

Consumul moderat si regulat de bere poate fi una dintre strategiile de reducere a riscului de aparitie a bolii Parkinson, potrivit unui studiu prezentat la cea de-a 136 - a adunare anuala a Asociatiei Americane de Neurologie.

"Boala Parkinson este o boala neurologica progresiva care implica diminuarea numarului de neuroni, iar principalele simptome asociate sunt: tremor, incetinirea miscarilor, rigiditate si afectarea echilibrului. Daca pâna acum studiile s-au axat in special pe efectul consumului de alcool in relatie cu aparitia acestei boli, cercetatorii americani s-au concentrat asupra berii, o bautura complexa, cu ingrediente naturale.

Acest studiu pune intr-adevar in evidenta unul dintre beneficiile pe care consumul de bere il poate avea in prevenirea instalarii bolii Parkinson insa ce nu trebuie sa uitam este faptul ca efectul benefic al berii se poate face simtit doar in cazul in care este consumata in cantitati moderate", afirma Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutriţie.

Citește și:

bere beneficii

Echipa de cercetatori a examinat asocierea dintre consumul moderat de bere si riscul aparitiei bolii Parkinson pe un esantion de peste 300.000 de participanti astfel: intre anii 1995 - 1996 a fost monitorizat consumul de bere al participantilor, iar intre 2000 - 2006 au fost evaluate rezultatele. In total au fost identificate 1.113 cazuri de persoane diagnosticate cu boala Parkinson, in timp ce 305.785 de persoane au fost sanatoase.

O posibila explicatie a rolului pe care berea il poate avea in prevenirea aparitiei bolii Parkinson tine de ingredientele sale naturale. Berea contine o cantitate mare de purina care poate lucra sinergic cu etanolul pentru a mari nivelul de acid uric rezultat din metabolism. Acidul uric are un puternic rol antioxidant iar o cantitate mai mare de urat plasmatic este direct proportionala cu reducerea riscului de aparitie a bolii Parkinson. Mai mult, are un rol in influentarea progresiei clinice in rândul pacientilor afectati de boala, evolutia acesteia devenind mai lenta.

Citește și:

Foto@iStock

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.