Setari Cookie-uri

Vara cu colesterol, diabet sau hipertensiune

Pentru multi dintre noi vara este un anotimp foarte placut, insa, in cazul persoanelor care se confrunta cu afectiuni precum diabetul, hipertensiunea sau cu un nivel ridicat al colesterolului, trecerea prin acest anotimp in lipsa anumitor masuri de precautie poate fi resimtita ca un adevarat calvar.

Cum pot lupta cu canicula cei afectati de boli cronice?

• Evitarea expunerii la soare. Pacientii diagnosticati cu diabet, hipertensiune arteriala sau colesterol ridicat trebuie sa evite, pe cat posibil, expunerea la soare. Desi este recomandata miscarea, aceasta trebuie facuta in primele ore ale diminetii, sau seara tarziu, dupa ce pericolul a trecut.
• Hidratare corespunzatoare. Lichidele pe care le consumam trebuie luate din apa, fructe, legume si ceaiuri, nu din cafea, sucuri sau altfel de bauturi. Atentie, insa: “ In cazul pacientul hipertensiv, stadiul 3, decompensat, care prezinta complicatii precum dispnee (respiratie greoaie) sau insuficienta cardiaca, consumul mare de lichide incarca cordul cu o volemie mare, de aceea tratamentul acestuia contine diuretice si o restrictie lichidiana” a mai declarat dr. Gabriela Constantin.
• Evitarea alimentelor sarate, a grasimilor de origine animala, a tocaturilor, prajelilor si a dulciurilor concentrate (ciocolata, produse de patiserie etc.).
• Consumul preponderent de fructe, legume si salate bogate in vitamina C si puternic hidratante.
• Controale medicale periodice.

Citește și:

• Purtarea unui insemn/unui cartons pe care sa scrie afectiunea de care sufera, iar in cazul in persoana este diabetica sa spuna daca are sau nu insulina la ea.

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.