Asadar screeningul este util pentru boli endemice, unele tipuri de cancer, boli metabolice ca diabet, bolile cardiovasculare si asa mai departe. O alta caracteristica importanta a testelor screening consta in faptul ca acestea urmaresc boli care sunt grave, dar totodata sunt frecvente, prezinta o incidenta ridicata in populatia respectiva.

In Romania cele mai frecvente afectiuni sunt: bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, cancerul de col uterin, cancerul mamar, depresia, tulburarile digestive etc., iata deci ca o lista lunga de boli necesita screening.

Top 6 cele mai recomandate TESTE SCREENING pentru FEMEI Test screening pentru cancerul de col uterin: Celebrul test Babes-Papanicolau

Testul Babes-Papanicolau este indicat ca test screening dupa inceperea vietii sexuale, fiind recomandat anual pentru a detecta eventuale rani pe col sau chiar modificari canceroase incipiente.

Ca screening, testul Papanicolau are rolul de a depista un posibil cancer de col uterin si reprezinta in momentul de fata cel mai bun test pentru a preveni evolutia unei astfel de boli, considerandu-se ca testul Papanicolau salveaza sute de mii de vieti in fiecare an.

Stiti cum sa interpretati rezultatele testului Papanicolau? Daca nu, va invitam sa cititi articolul:

Testul Babes-Papanicolau: interpretarea rezultatelor

Foto@Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: