Chiar daca soarele si transferul genetic favorizeaza tot mai des aparitia cancerelor de piele, diagnosticarea timpurie a afectiunii ajuta la cresterea sanselor de vindecare. Cancerul de piele este cea mai des intalnita forma de cancer.
Comunicat de presa
Cauza principala o reprezinta radiatiile solare. Statul la soare fara aplicarea in prealabil a diverselor creme de protectie duce la aparitia arsurilor, iar toate acestea pot duce la aparitia diverselor afectiuni. Afectiunea este foarte des intalnita la persoanele care au ten foarte deschis, care nu se bronzeaza imediat insa se irita foarte repede.
Care este frecventa aparitiei cancerelor de piele?
In ultimii 30 de ani, pe plan mondial frecventa aparitiei cancerelor de piele este in continua crestere. In state precum SUA, Noua Zeelanda si Australia, cancerele de piele sunt afectiunile cel mai des intalnite. In tarile europene, cancerele de piele sunt inregistrate cu precadere la persoanele cu varsta cuprinsa intre 60-80 de ani.
Frecventa de aparitie in cadrul cancerelor de piele a carcinomului bazonuclear, afectiunea cel mai des intalnita, este de 80-90%. In prima faza a afectiunii, pe piele se formeaza o tumefactie de culoarea pielii. Cu timpul, tumefactia creste si incepe sa isi schimbe culoarea. Aceste tumefactii sunt intalnite cel mai des pe fata si pe linia trasata intre ureche si buza superioara. Diagnosticul se pune in urma consultului fizic. In faza timpurie, afectiunea poate fi tratata cu foarte mare usurinta.
Foto@Shutterstock.com