Setari Cookie-uri

CANCERUL DE PIELE: cea mai importanta perioada din viata in acre ne putem proteja

Chiar daca soarele si transferul genetic favorizeaza tot mai des aparitia cancerelor de piele, diagnosticarea timpurie a afectiunii ajuta la cresterea sanselor de vindecare. Cancerul de piele este cea mai des intalnita forma de cancer.

Comunicat de presa

cancer de piele Cauza principala o reprezinta radiatiile solare. Statul la soare fara aplicarea in prealabil a diverselor creme de protectie duce la aparitia arsurilor, iar toate acestea pot duce la aparitia diverselor afectiuni. Afectiunea este foarte des intalnita la persoanele care au ten foarte deschis, care nu se bronzeaza imediat insa se irita foarte repede.

Cea mai importanta perioada de viata in care protectia impotriva soarelui joaca un rol foarte mare sunt primii 20 de ani. 80% din expunerea la soare inregistrata pe tot parcursul vietii este facuta in aceasta perioada. Transferul genetic este un factor important, insa un alt factor mult mai important care nu trebuie uitat este solarul. Sedintele la solar care depasesc in total 60 de ore fac ca riscul aparitiei cancerului de piele sa creasca. Dr. Mehmet Coskun Acay, medic specialist in dermatologie, a mentionat ca aceasta grupa de afectiuni prezinta un procent de vindecare foarte ridicat, iar pentru acest lucru este necesar ca simptomele sa fie bine evaluate si ca pacientul sa consulte medicul din timp.

Citește și:

Care este frecventa aparitiei cancerelor de piele?

In ultimii 30 de ani, pe plan mondial frecventa aparitiei cancerelor de piele este in continua crestere. In state precum SUA, Noua Zeelanda si Australia, cancerele de piele sunt afectiunile cel mai des intalnite. In tarile europene, cancerele de piele sunt inregistrate cu precadere la persoanele cu varsta cuprinsa intre 60-80 de ani.

Frecventa de aparitie in cadrul cancerelor de piele a carcinomului bazonuclear, afectiunea cel mai des intalnita, este de 80-90%. In prima faza a afectiunii, pe piele se formeaza o tumefactie de culoarea pielii. Cu timpul, tumefactia creste si incepe sa isi schimbe culoarea. Aceste tumefactii sunt intalnite cel mai des pe fata si pe linia trasata intre ureche si buza superioara. Diagnosticul se pune in urma consultului fizic. In faza timpurie, afectiunea poate fi tratata cu foarte mare usurinta.

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.