Setari Cookie-uri

6 Lucruri pe care trebuie sa le stii despre COLESTEROL

Colesterolul este astazi considerat un real dusman al sanatatii. Colesterolul creste riscul pentru bolile cardiovasculare, pentru accidentul vascular cerebral si infarct.

Ce ar trebui sa stii despre colesterol

Cum poate creste concentratia colesterolului in sange?

Trebuie sa stiti ca hipercolesterolemia (concentratia crescuta a colesterolului in sange) poate fi produsa atat prin consumul de alimente bogate in grasimi nesanatoase (sursa exogena), dar si printr-o productie exagerata a ficatului (productie endogenta – in cazul tulburarilor de metabolism).

tot ce trebuie sa stii despre colestero rau si bun, analize medicale pentru colesterol marit, hipercolesterolemie, dieta pentru colesterol marit si ateroscleroza

Care sunt valorile normale ale colesterolului in sange?

Valorile normale ale colesterolemiei sunt sub 200 mg la 100 de ml sange.

Cum interpretam o scadere a colesterolului sub valorea de 100 mg la 100 ml sange?

Desi valorile normale ale colesterolului sunt sub 200 mgla 100 ml, totusi o valoare prea mica a colesterolemiei poate indica o suferinta metabolica de tip insuficienta.

Ca exemplu, in insuficienta hepatica din hepatita C cu evolutie tardiva se inregistreaza valori destul de scazute ale colesterolului in sange, iar explicatie este ca ficatul nu mai poate produce suficient colesterol. Este deci semne de suferinta hepatica intensa si colesterolemia scade prin scaderea sintezei endogene.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.