Setari Cookie-uri

Dureri de cap frecvente? Ce ar trebui sa stii

Durerile de cap sunt poate cele mai cunoscute dureri in randul populatiei, aproape orice adult a suferit cel putin o data o durere la nivelul capului.

Analize medicale pentru durerile de cap: afectiuni endocrinologice

Unele tulburari ale glandelor endocrine se pot asocia cu dureri de cap. Afectiuni ale hipofizei, tiroidei, glandelor suprarenale, dar si a celor genitale pot provoca si dureri de cap. Medicul va indica analize de sange pentru dozarea concentratiei unor hormoni in sangele periferic si, daca va considera de cuviinta, poate cere si alte analize specifice acestei specialitati medicale, de exemplu radiografie de sa turceasca.

Analize medicale pentru durerile de cap: afectiuni oftalmologice

Miopia, hipermetropia, astigmatismul sau pur si simplu oboseala oculara poate provoca dureri de cap. De abicei somnul suficient sau incetarea activitatilor care suprasolicita ochii ori purtarea lentilelor corectoare duc la disparitia durerilor.

analize medicale dureri de cap

Analize medicale pentru durerile de cap: radiografia de coloana

Radiografia de coloana este o investigatie simpla, rapida, ieftina, accesibila oricui si care poate pune in evidenta deformari ale coloanei care pot provoca dureri de cap, dar si alte simptome asociate. De obicei in aceste situatii durerile de cap sunt destul de frecvente si intense.

Citește și:

Analize medicale pentru durerile de cap: investigatii din spera ORL

O sinuzita, o rinita alergica sau de alta natura, otitele – sunt afectiuni care pot provoca dureri de cap. Medicul ORL-ist vizualizeaza caile nazale si auditive si de asemenea poate face unele manevre si poate cere investigatii suplimentare, cum ar fi analize de laborator sau radiografie pentru a evidentia continutul sinusurilor.

Head pain and brain photo@shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.