Setari Cookie-uri

Dureri de cap frecvente? Ce ar trebui sa stii

Durerile de cap sunt poate cele mai cunoscute dureri in randul populatiei, aproape orice adult a suferit cel putin o data o durere la nivelul capului.

Analize medicale pentru durerile de cap: masurarea glicemiei

Masurarea glicemiei se poate face rapid cu ajutorul glucometrului sau poate fi ceruta alaturi de analize de sange (biochimie). Glicemia poate indica un posibil diabet si este una dintre cele mai cerute valori de catre medicul generalist sau medicul de familie. Diabetul zaharat este atat de frecvent incat glicemia a devenit o analiza de rutina.

analize medicale dureri de cap

Analize medicale pentru durerile de cap: radiografia toracica

Radiografia toracica este o investigatie rapida, ieftina, care aduce informatii cu privire la starea de sanatate a plamanilor, dar si asupra inimii.

Este o investigatie care poate decela unele boli ale plamanilor, incriminate in provocarea durerilor de cap. Radiografia toracica este indicata in multe situatii, uneori descoeprindu-se in mod accidental unele boli ale plamanilor sau ale inimii.

Citește și:

Trebuie sa stiti insa ca radiografia toracica este iradianta.

Analize medicale pentru durerile de cap: RMN la nivelul capului

RMN este o investigatie de mare precizie, scumpa, nu este accesibila in orice spital, dar aduce informatii pretioase si nu este iradianta. Practic nu prezinta riscuri mari pentru pacient, insa unii pacienti poat avea atacuri de panica din cauza spatiului mic in care este rugat pacientul sa astepte pana ce sunt realizate imaginile RMN.

3d rendered medical illustration - nasal cavity @Shuttersock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.