Setari Cookie-uri

Cu SANII la control: ce ar trebui sa stie fiecare femeie

Fiecare femeie ar trebui sa cunoasca metodele prin care poate preveni cele mai frecvente afectiuni care ii pot pune in pericol calitatea vietii sau chiar viata.

analize medicale sani autopalparea sanilor 2(1).jpg Testul Papanicolau pentru sani: HALO test

Acest test este unul modern, sigur pentru femeie, insa mai sensibil pentru patologiile mamare incipiente, de volum mic, care nu pot fi observate prin alte investigatii.

HALO test a fost numit si “testul Papanicolau pentru sani” tocmai pentru ca reprezinta tot o analiza de frotiu, ca si clasicul test genital Babes-Papanicolau.

HALO test consta in prelevarea cu ajutorul unei pompe a unei cantitati foarte mici de secretie mamara, care ulterior este analizata la microscop. In acest fel pot fi depistate anomalii ale celulelor sanului, chiar si cancerul incipient.

Acest test poate fi realizat anual de fiecare femeie.

Analize pentru sani: Mamografia

Mamografia este folosita pentru screeningul cancerului mamar, dar poate fi realizata si la cererea medicului. Este o investigatie iradianta, care poate fi dureroasa sau nu, in functie de sensbilitatea fiecarei femei. Maografia poate observa prezenta unei formatiuni canceroase, a calcificarilor la nivel mamar si poate oferi informatii despre localizarea acestora.

Citește și:

Citeste si:

Cat sunt de nocive radiografiile si cate ai voie sa faci?

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.