O problema de sanatate care trezeste fiori reci oricarei femei - cancerul la san. Aceasta patologie nu este deloc rara in randul femeilor, desi stim ca poate fi diagnosticata precoce si poate fi vindecata. Preventia in cancerul mamar este cea mai importanta si aceasta porneste de la stilul de viata, dar si de la vizitele la medic si evaluarea glandei mamare (prin palpare si ecografie la femeia tanara si mamografie la femeie cu varsta peste 50 de ani). Va propunem sa descoperiti astazi cateva alimente "prietene" sanatatii femeii, alimente considerate ca avand efecte anticancerigene si protectoare ale glandei mamare.
Fructe oleaginoase
Fructe oleaginoase
Fructele oleaginoase sunt bogate in uleiuri vegetale, gasimi mono si polinesaturate, dar si in acizi grasi omega 3, omega 6 si vitamine liposolubile. Fructele oleaginoase contribuie la mentinerea sanatatii si lupta impotriva cancerului pentru ca substantele grase naturale pe care acestea le contin intra in alcatuirea membranelor celulare, stabilizand celulele. Fructele oleaginoase previn aparitia tuturor tipurilor de cancer, inclusiv al celui mamar.
Foto: Shutterstock.com