O problema de sanatate care trezeste fiori reci oricarei femei - cancerul la san. Aceasta patologie nu este deloc rara in randul femeilor, desi stim ca poate fi diagnosticata precoce si poate fi vindecata. Preventia in cancerul mamar este cea mai importanta si aceasta porneste de la stilul de viata, dar si de la vizitele la medic si evaluarea glandei mamare (prin palpare si ecografie la femeia tanara si mamografie la femeie cu varsta peste 50 de ani). Va propunem sa descoperiti astazi cateva alimente "prietene" sanatatii femeii, alimente considerate ca avand efecte anticancerigene si protectoare ale glandei mamare.
Fibre – cereale integrale
Fibre – cereale integrale
Fibrele contribuie la detoxifierea organismului, ferindu-ne de actiunea nociva a toxinelor. Fibrele se gasesc atat in legume si fructe, cat si in cereale integrale – acestea din urma avand cea mai mare concentratie de fibre. Pentru a va bucura de efectele acestora, este indicat sa le consumati cu multe lichide. Va recomandam fulgii naturali de cereale integrale, cum sunt de exemplu fulgii de ovaz, pentru ca acestia nu contin alte substante toxice si nici adaos de zahar. Cerealele integrale, fiind energizante, sunt recomandate dimineata, la micul dejun.
Foto: Shutterstock.com