Setari Cookie-uri

10 reguli pentru un stil de viata sanatos

Care sunt mancarurile preferate in familia noastra? Avem motive sa facem o schimbare?

Comunicat de presa

Este benefic sa facem miscare alaturi de copilul nostru, in fiecare zi? Iata 3 intrebari simple de la care putem incepe sa recalibram dieta si programul zilnic al familiei noastre, pentru ca atat copilul, cat si noi sa avem mai multa energie, sa performam la scoala si la birou, sa fim sanatosi.

sanatate

Sa ne reamintim asadar, la inceput de an scolar, 10 reguli simple legate de stilul de viata sanatos in familie. Le putem afisa oriunde in casa, la vedere si le putem urma:

1. Dimineata deschidem geamul, aerisim, facem alaturi de copil exercitii simple de gimnastica de inviorare, ne spalam bine pe tot corpul, dintii ii periem minutios, ne imbracam cu lucruri curate;

2. Luam cu totii micul dejun, intr-o atmosfera placuta. Incepem ziua cu dreptul;

3. La ora 10.00, fie ca suntem la scoala sau la birou, luam o mica gustare care poate fi pregatita de acasa: un fruct sau un mic sandwich asezonat cu multa salata, pot fi o alegere;

Citește și:

4. Ne hidratam tot timpul zilei, band cel putin 1,5 - 2l de lichide – apa plata este regina;

5. Pranzul usor nu trebuie ratat. Legumele proaspete mereu sunt prezente in meniu;

6. Dupa-amiaza o noua gustare: fructele ne vor aduce vitamine;

7. Orele alocate studiului copilului - timpul petrecut de acesta la televizor, calculator sau jocuri, vor fi atent monitorizate si limitate de catre noi, parintii. Asiguram zilnic timpul necesar de joaca cu prietenii, pentru activitati fizice! Saptamanal, organizam activitati culturale care vor aduce un plus in dezvoltarea sa personala, a intregii familii.

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.