Setari Cookie-uri

Tu ce faci in fiecare zi pentru SANATATEA ta? 5 Sfaturi de la specialisti

Daca este ceva pe ce putem conta, acesta este numarul de ore, minute si secunde pe care o zi le numara.

Nu conteaza cum le folosim sau le pierdem, stim ca nu le putem lua inapoi. Cea mai importanta investitie pe care o poti face pentru sanatatea ta este TIMPUL. Cu cat petreci mai mult timp concentrandu-te pe activitati care tin de starea ta de bine sau cu cat petreci mia mult timp cu cei dragi, cu atat mai bine si mai sanatos te vei simti cu fiecare zi care trece.

Cum stim fiecare dintre noi, a gasi timp pentru tine este de cele mai multe ori usor de spus dar greu de facut, mai ales in era tehnologiei in care traim. La finele unei zile pline, este mult mai usor sa privesti la tv o emisiune in reluare decat sa iesi la o plimbare sau sa-ti pregatesti o masa sanatoasa.
Din fericire, sunt mici trucuri care te pot ajuta sa traiesti o viata mai sanatoasa chiar daca zilele tale sunt pline iar timpul liber este limitat.

1. N-o sa va vina sa credeti, in special, pentru cei care ma cunosc mai demult, dar gatitul este cel mai important lucru pe care o persoana il poate face pentru a-si imbunatati sanatatea...Hm, auziti asta de la o persoana care obisnuia sa spuna..”mie nu-mi place sa pierd timpul in bucatarie”. Sfatul meu: nu va chinuiti sa gasiti retete complicate si de durata – pastrati simplitatea si alegeti ingrediente sanatoase, neprocesate...in asa fel incat, ceea ce mancati sa va si hraneasca! Suntem ceea ce mancam, deci, aveti grija la ingrediente! Promit ca veti simti o schimbare in starea voastra de bine!

Citește și:

2. Spuneti-le celor dragi voua cat de mult inseamna pentru voi! Faceti asta macar o data pe saptamana! Nu inseamna sa cautati moduri complicate sau care sunt consumatoare de timp ca sa faceti asta. Gasiti solutii simple cum ar fi un bilet in ghiozdanul celui mic sau un sms celei mai bune prietene. Sau, lasati tehnologia la o parte si iesiti la o plimbare in parc cu cea mai buna prietena. A petrece timp cu persoanele importante din viata ta, a oferi si a primi iubire inseamna a-ti hrani sufletul si a te mentine sanatos.

3. Gaseste un mod de a-ti placea ceea ce faci in fiecare zi. Chiar daca ai un job de 10 ore sau esti o mama cu program dedicat copiilor tai, iti petreci majoritatea timpului muncind. A gasi o modalitate de a iubi ceea ce faci zilnic este vital pentru sanatatea ta. Daca simti ca jobul actual nu este ceea ce vrei, nu ramane blocat in alegerea facuta. S-ar putea sa intelegi ca o schimbare de cariera sau gasirea unul alt loc de munca te va face sa te simti mai fericita.

Citește și:

Woman loving healthy eating buying fruits@shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.