Setari Cookie-uri

9 curiozitati pe care nu le stiai despre tine!

Accesul atat de facil la cunoastere pe care il avem astazi datorita Internetului, ne ajuta sa invatam atat de mult despre noi, despre corpul nostru, sa facem noi si noi descoperiri. Iti propunem sa te relaxezi invatand, prin intermediul acestor informatii interesante.

3. Daca nu ai masea de minte, inseamna ca ai minte! :)

Evolutia face ca unele elemente sa dispara. De exemplu, exista persoane carora nu le-au crescut maselele de minte. Trasaturi care nu ne mai sunt folositoare, natura le elimina. Cu cat creierele noastre au devenit mai mari, cu atat mai mult s-a transformat structura osoasa a mandibulei. Cu mult timp in urma, “maselele de minte” serveau masticatiei, in special pentru carne; treptat, aceste masele au inceput sa nu ne mai fie folositoare, medicii le eliminau, pentru ca in final, natura sa isi faca singura treaba in acest sens.

Foto: Shutterstock.com; evolutie

4. Majoritatea celulelor din corpul nostru se numesc celule cu cili

Majoritatea celulelor din corpul nostru se numesc celule cu cili si ajuta o multime de functii, de la digestie la auz. In nas, celulele cu cili ajuta la transportarea mucoasei nazale din cavitatea nazala, inspre gat. Apa rece incetineste acest proces, facand ca mucusul sa ramana in nas si creeaza acea senzatie neplacuta, cand suntem nevoiti sa ne “suflam nasul”.

Citește și:

Foto Shutterstock.com; femeie tanara, intrebari

5. Pubertatea ne transforma creierul

De ce este adolescenta atat de neplacuta din punct de vedere emotional? Hormoni ca testosteronul influenteaza dezvoltarea neuronilor in creier, astfel schimbarile din creier influenteaza si structura sa, ceea ce are si numeroase consecinte comportamentale. Adolescentii se comporta ciudat din punct de vedere emotional, uneori sunt apatici si nu pot sa ia cele mai bune decizii, pe masura ce regiunile cortexului frontal se maturizeaza.[...]

Citeste continuarea articolului sursa: 9 curiozitati pe care nu le stiai despre tine! by Garbo.ro

Iti mai recomandam si:

28 de curiozitati fascinante despre creierul nostru

13 curiozitati fascinante despre dragoste si creier

15 curiozitati ABSOLUT incredibile despre inima!

10 curiozitati fascinante pe care nu le stiai despre stele

7 Curiozitati sanatoase pe care nu le stiai despre struguri

Ideea articolului via www.livescience.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.