Setari Cookie-uri

6 Semne premonitorii ale CANCERULUI DE SAN

Cunoscuta astazi ca una din cele mai frecvente maladii in randul femeilor, cancerul de san continua sa faca victime atat in randul femeilor, cat si in randul barbatilor.

Semne premonitorii ale cancerului de san

Semnele si simptomele cancerului mamar nu sunt toate specifice bolii, diagnosticul fiind bine orientat prin ecografie mamara, prin RMN de san sau mamografie. In cazul descoperirii unor leziuni cu potential canceros, biopsia de tesut pune diagnosticul de certitudine.

Semne ale cancerului de san: asimetria sanilor

Este recomandat ca saptamanal sau lunar sa va autoexaminati sanii. Fiecare femeie are un san mai mare decat celalalt, nu exista simetrie perfecta. Insa atunci cand femeia observa modificari importante ale dimensiunilor sanilor, este indicat sa se prezinte cat mai rapid la medic.

Modificarile de volum ale sanilor au multiple cauze, de la cele hormonale pana la chisturi mamare sau chiar cancer. O evaluare corecta a sanului poate decela cauza.

semne premonitorii cancer san autoevaluarea sanilor

Semne ale cancerului de san: modificari la nivelul pielii sanului

Daca se observa orice modificare la nivelul sanului, ca de exemplu venele sunt mai evidente, pielea capata aspect de “coaja de portocala”, sunt zone mai rosii sau movalii ori pigmentate – de asemenea femeia trebuie sa se prezinte cat mai repede la medic.

Citește și:

In cancerul mamar cel mai frecvent se intalneste pigmentarea pielii sau retractia acesteia – aspectul de “coaja de portocala” – acest semn fiind unul tardiv.

Semne ale cancerului de san: scurgeri mamelonare

Scurgerile mamelonare nu sunt normale si ar trebui sa alerteze femeia. Atunci cand ne autoexaminam sanii, ar trebui sa punem usoara presiune si la nivelul mamelonului, pentru a decela o evenetuala scurgere. Lichidul mamelonar poate avea diferite cauze si nu este produs neaparat de un cancer.

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.