Setari Cookie-uri

6 Semne premonitorii ale CANCERULUI DE SAN

Cunoscuta astazi ca una din cele mai frecvente maladii in randul femeilor, cancerul de san continua sa faca victime atat in randul femeilor, cat si in randul barbatilor.

Semne ale cancerului de san: palparea unui nodul

Daca la autoexaminarea sanului sau la examenul medical se deceleaza prezenta unuia sau a mai multor noduli, atunci femeia trebuie sa faca o serie de investigatii pentru a decela natura nodulului/nodulilor. De cele mai multe ori insa un nodul se dovesdeste a fi canceros.

Exista situatii cand pot fi palpate chisturi mamare, care insa de cele mai multe ori sunt de alta natura si nu canceroase.

Semne ale cancerului de san: durerea la nivelul sanului

Durerea apare de obicei prin tensiunea pe care o formatiune o determina asupra tesutului mamar. Exista insa si situatii cand sanii sunt durerosi, cum ar fi mastoza fibroschistica, prezenta unui abces sau a unui chist mare. Uneori si o formatiune canceroasa se poate infecta, ducand la durere locala.

Insa de cele mai multe ori formatiunile canceroase nu dor in stadiile incipiente ale bolii.

Citește și:

Semne ale cancerului de san: slabirea inexplicabila

Cancerul este o boala consumtiva, consuma rezervele energetice si nutritionale ale corpului. De aceea atunci cand pacientul slabeste fara a-si modifica dieta sau stilul de viata, adesea se ridica suspiciunea unei boli canceroase.

Citeste si:

Sanii durerosi: 15 Cauze pe care ar trebui sa le cunosti

10 Curiozitati fascinate despre SANI

Cu SANII la control: ce ar trebui sa stie fiecare femeie

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.