Setari Cookie-uri

Alimente-tratament: daca iei ANTIBIOTICE

Antibioticele sunt utilizate de foarte multe persoane, in ciuda efortului de limitare a administrarii acestora. Astazi se stie ca foarte multe microorganisme au devenit rezistente la antibioticele uzuale, facand tot mai dificila tratarea unor boli.

Alimente recomandate daca iei antibiotice

Alimenta-tratament daca iei ANTIBIOTICE: Iaurtul

Iaurtul protejeaza flora naturala a organismului, astfel incat echilibrul florei colonice, vaginale, orale – este mentinut. Iaurtul este recomandat atat femeilor, cat si barbatilor, insa este necesara o pauza de 3 ore intre consumul de iaurt si momentul administrarii antibioticului.

Cititi si: 8 beneficii ale consumului de iaurt

Alimenta-tratament daca iei ANTIBIOTICE, alimente indicate daca iei antibiotice, alimente interzise daca iei antibiotice

Alimenta-tratament daca iei ANTIBIOTICE: Silimarina

Silimarina este un extract din planta armurariu si este considerata protectorul ficatului. Majoritatea antibioticelor sunt agresive pentru ficat, de aceea este indicat sa consumam alimente sau extracte naturale care ne protejeaza ficatul de efectele toxice ale medicamentelor.

Alimenta-tratament daca iei ANTIBIOTICE: Varza murata si alte muraturi

Varza murata si alte muraturi obtinute prin retete care nu implica fierberea (muraturi in saramura) contin probiotice, reprezentand alimente ideale pentru perioadele de stres, dar si in cazul administrarii antibioticelor.

Citește și:

Alimenta-tratament daca iei ANTIBIOTICE: Usturoiul

Usturoiul contine antibiotice naturale, dar si prebiotice. Prebioticele reprezinta nutrientii necesari hranei microorganismelor florelor normale ale corpului, dar si hrana probioticelor.

Usturoiul este recomandat atat in preventia infectiilor, crescand imunitatea, cat si in perioadele de boala, accelerand mecanismele de vindecare ale organismului.

Iti recomandam sa citesti si: Minunile naturiste: 10 beneficii tamaduitoare ale usturoiului

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.