Setari Cookie-uri

Alimente-tratament: daca iei ANTIBIOTICE

Antibioticele sunt utilizate de foarte multe persoane, in ciuda efortului de limitare a administrarii acestora. Astazi se stie ca foarte multe microorganisme au devenit rezistente la antibioticele uzuale, facand tot mai dificila tratarea unor boli.

Alimenta-tratament daca iei ANTIBIOTICE: Migdalele

Migdalele nepreparate termic sunt ideale pentru sanatatea sistemului digestiv. Migdalele contin fibre, vitamine si prebiotice, protejand flora intestinala de actiunea nociva a antibioticelor.

Alimente INTERZISE daca iei ANTIBIOTICE

Daca tot am vorbit despre alimentele indicate in antibioterapie, trebuie sa sititi ca exista si alimente care pot interactiona cu aceste tratamente si care trebuie evitate pe parcursul terapiei cu antibiotice.

Alimenta-tratament daca iei ANTIBIOTICE, alimente indicate daca iei antibiotice, alimente interzise daca iei antibiotice

Allimente interzise daca iei antibiotice: grapefruit-ul

Grapefruit-ul este un aliment care interactioneaza cu peste 200 de medicamente, in spitalele din Est fiind interzis pentru pacienti. Grapefruit-ul interactioneaza cu antibioticele, consumul acestui fruct fiind interzis pana la 2 saptamani de la terminarea tratamentului.

Citește și:

Cititi si: ALARMANT: Grapefruitul iti poate pune viata in pericol

Allimente interzise daca iei antibiotice: Laptele

Daca iaurtul este indicat in tratamentul cu antibiotice, desi consumul de iaurt este recomandat la 3 ore de la administrarea pastilelor, totusi laptele este interzis. Acest aliment poate interactiona cu antibioticele, limiteaza absorbtia acestora si perturba tratamentul.

Allimente interzise daca iei antibiotice: Alcoolul

Alcoolul nu este recomandat in tratamentul cu antibiotice, perturband puternic efectul acestora.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.