Setari Cookie-uri

Top 6 FACTORI care iti INCETINESC metabolismul

Tot mai multe persoane sustin ca predispozitia la ingrasare este data de incetinirea metabolismului.

Top 6 Factori care iti fac metabolismul lenes

Stilul de viata sedentar

Cu cat iti inveti organismul mai lenes, cu atat acesta nu se mai „pregateste” pentru vreun efort si metabolimsul bazal scade. Cu cat ai o viata mai activa, cu atat muschii consuma mai multe calorii, iar organismul mai activeaza si alte functii astfel incat sa faca fata efortului, prin urmare creste metabolismul bazal. Sportul este considerat una din cele mai bune metode pentru a accelera metabolismul.

metabolsim lenes

Alimentatia saraca in vitamine si minerale

Vitaminele si mineralele reprezinta practic suportul desfasurarii multor procese in organism. Cand aportul acestor nutienti este scazut, o parte din functiile celulare sunt reduse. Astfel ca metabolismul scade.

Alimentele bogate in vitamine si minerale sunt vegetalele crude, mai exact legumele si fructele. Persoana care are o dieta saraca in vegetale intra intr-un cerc vicios, pentru ca inseamna ca hrana acesteia este bazata pe carne, branzeturi, dulciuri – toate alimente hipercalorice. Asadar o astfel de persoana risca sa aiba o dieta hipercalorica la un metabolism bazal scazut, deci... risca sa devina supraponderala.

Citește și:

Somnul inadevat

Somnul regleaza metabolismul, dar si multe alte functii din organism, inclusiv starea psihica. Persoanele care dorm corect, intre orele 22:00 si 06:00, isi mentin metabolismul bazal la o rata mai inalta fata de persoanele cu program haotic de somn.

Foto: prajitura @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.