Setari Cookie-uri

Top 6 FACTORI care iti INCETINESC metabolismul

Tot mai multe persoane sustin ca predispozitia la ingrasare este data de incetinirea metabolismului.

Unele afectiuni si tratamente

Unele tratamente, dar si afectiuni, scad metabolismul bazal. Cea mai intalnita afectiune care scade metabolismul este tiroidita autoimuna. In tara noastra se considera ca una din 4 persoane adulte sufera de acest tip de tiroidita.

Citeste si:

Analize medicale pentru glanda TIROIDA

Hipotiroidia: Cand glanda tiroida functioneaza deficitar

Sexul si... viata sexuala

Barbatii au metabolismul bazal mai ridicat decat femeile, acestia prezentand o masa musculara mai mare (care consuma calorii), dar si un procent mai mic de tesut adipos.

De asemenea persoanele cu o viata sexuala activa par a avea rata metabolica mai ridicata. Probabil sunt implicati si alti factori care tin de grija pentru aspectul fizic.

accelerarea metabolismului

Greutatea

Cu cat crestem in greutate, cu atat organismul devine mai „lenes”. Se formeaza un cerc vicios din care cu greu se mai poate iesi, caci cresterea masei tesutului adipos scade activitatea metabolica, iar scaderea metabolismului bazal duce la cresterea masei de tesut adipos.

Citește și:

Un program de slabire trebuie individualizat, raportat cauzelor, dar si nevoilor si posibilitatilor fiecarei persoane in parte.

Aboneaza-te si tu la Newsletterul Healthy pentru a primi si alte informatii din SANATATE. De asemenea iti recomandam sa vizitezi Forumul Healthy.

Foto@Depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.