Setari Cookie-uri

Romanii se tem de boli, dar nu se gandesc la preventie

In contextul bolilor infectioase ce pot fi prevenite prin vaccinare, scaderea numarului de copii vaccinati in Romania este un motiv major de ingrijorare atat pentru specialisti, cat si pentru autoritati.

In contextul actual, in care tot mai multi oameni pun sub semnul intrebarii beneficiile vaccinarii, oamenii de stiinta vin cu date concrete care sustin impactul pozitiv al imunizarii prin vaccinare si spera ca aceste date noi sa poata sa-i faca pe opozanti sa inţeleaga cu ce riscuri se vor confrunta. "Daca eşti impotriva ideii de vaccinare, acesta este preţul pe care il ai de platit,” a declarat Dr. Donald Burke*, co-autor al lucrarii publicate in The New England Journal of Medicine (NEJM). De exemplu, vaccinului antidifteric ii revin meritele pentru aproape doua cincimi din cazurile prevenite menţionate in studiu, printre altele şi fiindca este deja in uz de mai mult timp decat celelalte produse. In SUA, difteria era o boala foarte raspandita inainte de apariţia vaccinului, in fiecare an inregistrandu-se aproximativ 237 de imbolnaviri la fiecare 100.000 de persoane.

Citește și:

Implicaţiile acestui proiect de cercetare sunt mult mai ample, echipa reusind sa transpuna in format digital peste 100 de ani de rapoarte medicale saptamanale cu privire la incidenţa anumitor boli infectioase. Toate aceste informaţii sunt acum disponibile intr-o baza de date la care au acces şi alţi cercetatori. “In loc sa avem grupuri separate care sa lucreze cu aceste informaţii lovindu-se de anumite restricţii de acces, exista acum o baza de date la care poate avea acees intreaga lume,” a declarat Dr. Willem van Panhuis, co-autor al studiului "Bolile contagioase in Statele Unite din 1988 si pana in prezent".

Pentru mai multe informatii accesati www.stopgripa.ro si www.proimunizare.ro

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.