Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste eficiente pentru RACEALA si GRIPA

Raceala si gripa sunt afectiuni frecvente in sezonul rece. Va propunem sa escoperiti cum le putem trata in mod natural.

Vitamina C

Vitamina C este continuta in multe fructe si legume proaspete.

Frecvent folosita in tratarea racelii si gripei este lamaia. Puteti face limonade cu apa calda si multa lamaie, in care puteti adauga si frunze de menta.

Ceaiurile cu lamaie sunt de asemenea ideale pentru cei raciti. Este indicat un consum ridicat de lichide calde in perioada racelii, acestea spala des gatul si nu permite acumularea secretiilor si dezvoltarea locala a bacteriilor, prevenind astfel inflamare amigdalelor, dar si complicarea racelii cu suprainfectii, laringite sau chiar pneumonii.

tratamente naturiste raceala si gripa

Astfel ca un consum des de lichide in perioada de boala este recomandat in tratarea racelii si prevenirea complicatiilor.

Pentru ca tot vorbim despre curatarea gatului, spalarea pe dinti de cel putin 3 ori pe zi, mai ales in zilele de boala, reprezinta o metoda ce previne 50% din complicatiile racelii. Atentie, nu va spalati pe dinti inaintea recoltarii sputei sau inaintea testului ASLO.

Citește și:

Usturoiul lupta contra racelii si gripei

Usturoiul scade febra si reduce simptomele generale ale racelii si gripei, avand efecte antibacteriene, analgetice si antiinflamatorii puternice. De asemenea usturoiul actioneaza la nivelul cavitatii orale, prevenind amigdalita.

Cititi mai multe informatii despre beneficiile usturoiului.

Va recomandam de asemenea si: Reteta din 1976 descoperita de UNESCO

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.