In zilele noastre sanatatea este un lux. Sanatatea reprezinta un echilibru intre functiile organismului, insa acesta este dificil de mentinut la varsta adulta, cand tot apar diverse afectiuni si tulburari.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Sarbatorile de iarna reprezinta un bun prilej ca acest echilibru al organismului sa fie zdruncinat.
Excesul de alimente, de alcool, de fumat, dar si sedentarismul si aerul rece nu fac decat sa aduca un puternic stres asupra organelor.

Preparatele traditionale din carne de porc sunt periculoase pentru sanatate, cresc colesterolul si pot produce adevarate crize digestive, biliare si hepatice, mai ales pentru cei care au tinut post.

Consumul de bauturi alcoolice duce la afectarea ficatului, la migrene, dar creste si riscul de accidente.

Frigul produce puternica vasoconstrictie, astfel ca persoanele care sufera de boli cardiovasculre prezinta risc de infarct miocardic la expunerea brusca la frig. Frigul al trebui evitat, mai ales de catre batrani si copii sau de catre cei care sufera deja de boala cardiovasculara. Virusurile gripale sunt si ele in plina manifestare, asadar mai ales copiii treuie protejati. Tot frigul scade imunitatea si creste riscul pentru sinuzite, raceli, amigdalite, pneumonii, cistite, degeraturi etc.

Iata deci ca o trusa de urgenta isi are un bun rol in aceasta perioada, daca dorim sa ne protejam atat noua sanatatea, cat si celor dragi.

Trusa de urgenta pentru Craciun

Cele mai intalnite tulburari sunt cele de natura digestiva: arsuri gastrice, reflux gastro-intestinal, constipatie, balonare, crize biliare si hepatice.

Foto: trusa de urgenta @Shutterstock.com

Trusa de Sanatate pentru Revelion
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: