Setari Cookie-uri

ANTIBIOTICELE sunt periculoase: Afla DE CE

Potrivit specialistilor, antibioticele reprezinta medicamentele cu cel mai mare impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, a celui digestiv si la nivelul intregului organism.

Comunicat de presa

In general, tratamentul cu antibiotice este administrat cu scopul distrugerii bacteriilor nocive ce ataca corpul, insa din cauza modului in care actioneaza, acestea afecteaza intreg spectrul de bacterii prezente in organism, inclusiv cele benefice, de la nivelul florei intestinale.

antibiotice efecte adverse

Desi antibioticele sunt privite ca fiind o solutie rapida in cazul problemelor medicale persistente, administrate in mod recurent, sporesc rezistenta corpului la infectii si scad in timp eficienta altor tratamente. Specialistii Ropharma recomanda metode de terapie alternative antibioticelor si explica efectele negative ale acestora pe termen lung:

• Afectiuni ale stomacului - cele mai des intalnite efecte negative ale antibioticelor (aproape 10%) sunt dezechilibrele digestive, starile de greata si ameteala. Acestea sunt provocate de inflamatii ale intestinului, ce apar ca urmare a dezechilibrului la nivelul bacteriilor saprofite aflate in stomac. Organismul isi pierde astfel abilitatea de a retine apa si nutrientii in corp, iar pacientul este supus unei stari cronice de deshidratare.

Citește și:

• Candidoza - “in special in cazul femeilor, tratamentul cu antibiotice poate actiona asupra florei vaginale, provocand cresterea si dezvoltarea micozei Candida, prezenta in mod natural, in stare latenta in organism. Antibioticele pot favoriza si agrava candidozele, astfel ca 10 % din persoanele afectate se confrunta cu aparitia si raspandirea acestei afectiuni atat la nivel vaginal, cat si in cavitatea bucala sau pe piele” explica specialistul imunolog Ropharma, Dr. Tania Bejan.

• Afectiuni respiratorii - in urma folosirii constante a antibioticelor, adultii se pot confrunta cu probleme respiratorii, deoarece peretii plamanilor sunt afectati. Mai mult decat atat, in randul copiilor s-a demonstrat ca administrarea antibioticelor la o varsta frageda creste riscul aparitiei astmului sau a altor afectiuni precum alergiile sau sinuzitele cronice.

Citește și:

Foto@ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.