Setari Cookie-uri

Ora de vara: DE NECREZUT cum ne poate tulbura SANATATEA

Ora de vara in 2014 se schimba in ultima duminica din luna martie (30 martie), cand ora 3:00 devine 4:00.

Astfel ca ziua de 30 martie va fi mai scurta cu o ora, adica va avea 23 de ore. Ramanem la ora de vara pana in ultima zi de duminica din luna octombrie 2014 (26 octombrie), cand trecem la ora de iarna, iar aceasta duminica va avea 25 de ore.

Trebuie sa stiti ca nu toate tarile lumii folosesc acest sistem de schimbare a orei, asadar nu toate tarile lumii trec la ora de vara.Ora oficiala a tuturor tarilor de pe glob este cea de iarna, indiferent daca ele au adoptat conventia de schimbare a orei sau nu.

trecerea la ora de vara si anifestarile asupra sanatatii

Trecerea la ORA DE VARA: cum ne afecteaza sanatatea

Atunci cand trecem la ora de vara, dormim mai putin, iar bioritmul nostru este dat peste cap. Chiar daca este vorba de schimbarea programului nostru cu doar 60 de minute, totusi orgaismul simte aceasta schimbare ca pe un stres major, caci toate activitatile noastre se vor desfasura cu o ora mai devreme.

Citește și:

Perioada de adaptare la ora de vara dureaza aproximativ o saptamana, timp in care o serie de manifestari isi fac aparitia.

Specialistii ne recomanda ca in ultima duminica din martie sa avem un program lejer, sa ne relaxam si sa mergem la culcre cu o ora mai devreme.

Trecerea la ora de vara: am putea manca mai mult

In primele zile dupa trecerea la ora de vara am putea avea un apetit mai ridicat. Conform studiilor de specialitate, modificarea orelor de somn duce la o dereglare a centrului care controleaza satietatea. De aceea am putea avea mai multa pofta de mancare dupa trecerea la ora de vara.

Trecerea la ora de vara ne afecteaza atentia

Pentru ca dormim cu o ora mai putin decat de obicei, ne trezim mai obositi si atentia scade. Nu e de mirare ca unele cercetari au scos la iveala faptul ca in primele zile dupa trecerea la ora de vara au loc mai multe accidente rutiere si la locul de munca.

Citește și:

Foto: ceas si ora la mare @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.