Setari Cookie-uri

Ora de vara: DE NECREZUT cum ne poate tulbura SANATATEA

Ora de vara in 2014 se schimba in ultima duminica din luna martie (30 martie), cand ora 3:00 devine 4:00.

Trecerea la ora de vara creste riscul de atac de cord

Trecerea la ora de vara este resimtita de organism ca un adevarat stres, decalarea tuturor activitatilor din zi si a somnului ducand la secretia hormonului de stres si la cresterea tensiunii arteriale.

Posibilitatea de a face un atac de cord ar putea creste aproximativ 10 % dupa trecerea la ora de vara , potrivit unui studiu de la Universitatea din Alabama .

cand se trece la ora de vara 201 se da ceasul cu o ora inainte

Trecerea la ora de vara – ne simtim mai obositi

Practic toate activitatile noastre vor avea loc cu o ora mai devreme decat de obicei, ceea ce pentru organismul nostru si pentru creier reprezinta un adevarat stres pana ne adaptam la noul orar. Bioritmul circadian al organelor si functiile acestora este serios perturbat, astfel ca starea de oboseala poate fi intensa.

Specialistii va recomanda ca in ultima duminica din luna martie sa mergeti la somn cu o ora mai evreme si sa incercati sa va relaxati pe parcursul zilei.

Citește și:

Cititi si: Orarul corpului uman: uimitorul bioritm al organelor interne

Si o veste buna: trecerea la ora de vara ne face mai fericiti

Multe studii au demonstrat ca soarele particia la starea noastra de fericire. Nu este de mirare ca depresiile se intalnesc mai des la populatiile nordice sau in timpul anotimpului rece, cand soarele straluceste mai putin si ziua este mai scurta.

Soarele ne influenteaza puternic sanatatea si sistemul nervos. Cercetatorii au demonstrat ca in zilele senine creierul secreta o cantitate mai mare din hormonii bunei dispozitii, astfel ca ne simtim mai fericiti.

Trecerea la ora de vara ne ajuta sa ne bucuram mai mult de soare, de aceea, in ciuda oboselii si a altor manifestari, ne vom simti totusi mai fericiti – cel putin asa spun cercetatorii.

Foto: trecerea la ora de vara@ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.