S-A DESCOPERIT: Activitatea care iti creste CREIERUL

Este uimitor cum o activitate accesibila tuturor poate duce la cresterea dimensiunilor creierului.

Se stie ca odata cu inaintarea in varsta, creierul se micsoreaza, memoria devine tot mai slaba, iar in unele situatii pot sa apara si bolile mintale.

Acest studiu a demonstrat cresterea creierului cu 2% intr-un an, un procent imens pentru cresterea sperantei de viata, cresterea calitatii vietii si preventia dementelor, in special a bolii Alzheimer.

Studii mai vechi au scos in evidenta capacitatea unor neuroni de a se regenera, puteti descoperi mai multe informatii in articolul: 8 CURIOZITATI despre CREIER pe care trebuie sa le stii!

mersul pe jos creste creierul si regenereaza neuronii

Activitatea care duce la cresterea dimensiunilor creierului

Aceasta activitate este poate cea mai accesibila dintre toate: mersul pe jos!

Specialistii au constata ca mersul rapid pe jos poate duce, in timp, la cresterea dimensiunilor creierului, in special la cresterea hipocampului – o structura nervoasa care raspunde de memorie si care este implicata in boala Alzheimer. Odata cu inaintarea in varsta, aceasta strctura nervoasa scade in dimensiuni prin scaderea numarului de celule specializate, putand duce la instalarea dementelor.

Retail jobs

mersul pe jos creste creierul si regenereaza neuronii

Studiul a fost efectuat pe un lot de 120 de persoane, femei si barbati cu varsta cuprinsa intre 55 si 80 de ani. Aceste persoane au mers energic 40 de minute/zi, in trei zile din saptamana, plimbandu-se oriunde au dorit in acest interval. Rezultatele investigatiilor neurologice au fost socante pentru medici, dupa un an de zile dimensiunile creierului au crescut in medie cu 2%, un procent imens, relateaza dailymail.

Un alt grup de persoane a respectat un program ce include exercitii de stretching cu acceasi frecventa saptamanala. La aceste persoane s-a observat o crestere in medie cu 1,5 % a dimensiunilor creierului.

Foto: tineri plimbandu-se si tanara plimbandu-se in iarba @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri