Setari Cookie-uri

S-A DESCOPERIT: Activitatea care iti creste CREIERUL

Este uimitor cum o activitate accesibila tuturor poate duce la cresterea dimensiunilor creierului.

Cercetatorii au afirmat ca o crestere a pana la doi ani din varsta creierului reprezinta o schimbare extraordinara pentru persoana respectiva.

Cercetator Plumb Dr. Kirk Erickson , de la Universitatea din Pittsburgh, sustine ca creierul ramane modificabil pana la varsta inaintata. Chiar daca declinul materiei nervoase a inceput, aceasta nu inseamna ca este imposibil sa modificam aceasta panta descendenta.

mersul pe jos creste creierul si regenereaza neuronii

“Activitatea fizica pare sa fie una din abordarile cele mai eficiente cand vine vorba de sanatatea creierului si mentinerea functiei cognitive la varsta adulta.” Combinarea activitatii fizice moderate cu exercitii pentru memorie poate reprezenta cea mai buna alegere, sustine in continuare Dr. Kirk Erickson. Practic orice activitate fizica complexa prezinta efecte extraordinare asupra creierului. Dintre cele mai benefice activitati enumeram mersul pe jos, artele martiale, dansul si yoga. Iti recomandam si:
6 Exercitii pentru... CREIER

Citește și:

De asemenea Elizabeth Stine - Morrow , profesor in psihologie la Universitatea din Illinois (SUA) sustine, din bogata sa experienta, ca nu este niciodata prea tarziu pentru a incepe un excercitiu mental sau fizic. “Cu cat iti schimbi obiceiurile de zi cu zi mai devreme, cu atat te vei simti mai bine. In aceeasi masura poti gandi ca niciodata nu este prea tarziu”, declara Elizabeth Stine – Morrow (dailymail).

Iata ce vesti minunate ne aduc cercetatorii. Iar cum vremea este tot mai frumoasa, va invitam sa va plimbati cat mai des, sa uitati de griji si sa va lasati curpinsi de peisaj.

Citeste si:

20 Beneficii ale dansului pentru sanatate

5 Beneficii curioase ale sportului asupra sanatatii

Foto: ingragostiti plimbandu-se printre flori @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.