Setari Cookie-uri

6 Exercitii pentru... CREIER

Secretul tineretii este cautat de mii de ani, iar rezultatele studiilor dovedesc ca nu sunt suficiente produsele de ingrijire, ci din contra, cel mai important rol il joaca, iata, cateva elemente precum sportul, alimentatia, somnul si exercitiul mintii, cel din urma fiind foarte important.

Despre tinerete si creier

Creierul poate fi considerat un sistem ce armonizeaza toate organele corpului intre ele, le capteaza mesajele, intermediaza comunicarea intre acestea, stimuleaza unele in defavoarea altora, astfel incat echilibrul de ansamblu al organismului sa fie pastrat. Prin acest echilibru general ar trebui sa percepem starea de sanatate. Insa stim ca echilibru perfect nu exista, asadar creierul depune o munca continua pentru a pastra cat mai mult armonia fizica si psihica.

exercitii creier

Este deci usor de inteles ca afirmatia “ne folosim doar 10% din creier” este cu adevarat un mit. Studiile actuale au demonstrat ca ne folosim creierul in intregime, ba chiar activitatea cerebrala este mai puternica in timpul somnului.

Va propunem cateva exercitii usoare pentru creier, exercitii care va mentin tineretea si va apara de bolile moderne.

Citește și:

Exercitii pentru CREIER

Exercitii pentru CREIER: Plimbarile

Plimbarea in aer liber este poate cel mai usor si placut exercitiu pentru creier. Insa este important ca atunci cand va plimbati sa fiti atenti la mediul inconjurator – ce miros este in aer, ce marcaje prezinta asfaltul, observati imobilele pe langa care treceti, copacii, masinile, oamenii, orice detaliu.

Foto: exercitii pentru creier@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.